English (United Kingdom)
 
Címlap Kapcsolat Tóth Zoltán
Tóth Zoltán

Tóth Zoltán2004 nyarán egy különös véletlen folytán kerültem a Salsa Diabólica nyári táborába. Rodek Zsolt, Erőss Tibor és Erőss Katica kezei közt - ugyan kemény munkával, de - megismerkedhettem a kubai salsa alapjaival. Nem csak a tánc, de a társaság is magával ragadott. A salsa őrültje lettem, a lehető legtöbb órára bejárva mind több figurát igyekeztem elsajátítani.

Kihívást és új stílust keresve találtam rá a Salsa Caliente tánciskolára. Oktatóim: Menyhért Attila, Ladányi Zoltán, Ács Bea, Kapusi Gertrúd és Vági Niki voltak. Itt az alapokat újra értelmezve csiszoltuk a mozdulatokat, lépéseket, - a mögöttes jelentésüket megismerve - hitelesebbé téve a táncot. A Calientének köszönhetően találkoztam először a son-nal és az afro-kubai rumbával (guaguanco), melyek egyben a casino gyökerei is. A zeneiség-órák sokat segítettek a zene tánc által történő interpretálásában. Megtanultunk a zenére figyelve, zenében táncolni.

2007-ben a Punto Cubano alapító és fellépő csapatának tagja lettem Ladányi Zoltán és Vági Niki vezetésével, melynek részeként számos fellépésen vettem részt: Thália Színház: Fuego de la Salsa - A Salsa tüze c. darab, rendezvények, esti bulik, stb. Nem sokkal később visszatértem a Salsa Caliente berkeibe, ahol 2009-től a fellépő csapat tagként és oktatói asszisztenseként tevékenykedtem.

Tovább szélesítve érdeklődésemet nagyecsedi autentikus cigánytáncot tanultam Balogh Zsolttól, ill. argentin tangó alapokat Glotz Marcsitól.

Mastre Petchu

A kizombával 2010-es év második felében kezdtem el foglalkozni. Ekkor mutatta meg Nagy Tamás a kizomba alaplépéseit, amit Varsóból hozott haza. Belgrádban találkoztam először Kwenda Lima-val és a kaizen dance alapjaival. Az ő személyisége és a kaizen megnyitott egy belső kaput a kizomba felé. Innentől kezdve egyre  nagyobb érdeklődéssel tekintettem erre a kultúrára. Elkötelezettje lettem ennek a másfajta kommunikációnak, az ölelésben történő táncolásnak, ahol a két lélek egy testként táncol.

Rendszeres résztvevője vagyok a lisszaboni Africadancar, LIKE fesztiváloknak és a belgrádi kizomba workshop-oknak. Oktatók és előadók, akik nagy hatással voltak rám: Petchú, Ricardo&Paula, Avelino... Persze a lista nem teljes, folyamatosan bővül, akiktől nem csak technikát, hanem kifejezés-módot is tanulhatok. 2012 áprilisában lehetőségem nyílt 2 hetet egy nagyszerű táncos - Helio Santos - társaságában tölteni. Személyén keresztül is formálódott a felfogásom az önkifejező táncról.

2013-ban részt vettem Petchú oktatóképzési tréningjein.

Túl azon, mint minden tánc, az önkifejezés legkedvesebb eszköze, számomra a kizomba egyfajta páros meditáció is.

A tánc mellett kis csapatunkkal részt veszek a magyarországi kizomba élet formálásában, terjesztésében. 2011-től a hungarYafrodancEcongresS keretében évente két workshopot (yesKizomba) szervezünk a magyar érdeklődőknek, melyeken egyre nagyobb számban képviselik magukat a környező országbeli külföldiek is.

Elérhető vagyok https://www.facebook.com/toth.tz.zoltanhttp://vk.com/toth_zoltan vagy a kapcsolati űrlap-on keresztül.

Képzések:

  • 2013 január 7-12: Formation Course Semba/Kizomba (Lisboa/Lisszabon)
  • 2013 április 1-4: Kizomba Especialty Course (Lisboa/Lisszabon)
  • 2013 április 9-12: Semba Especialty Course (Lisboa/Lisszabon)
  • 2013 augusztus 12-16: Alumni Summer Course (Lisboa/Lisszabon)

 

Alumni Summer course.jpg Kizomba_Certificate.jpg Kizomba_Diploma.jpg Kizomba_Semba_Certificate.jpg Kizomba_Semba_Diploma.jpg Semba_Certificate.jpg Semba_Diploma.jpg

Pin It
 

Facebookfans

| Címlap | Keresés | Sitemap |

Támogatja a Joomla!. Valid XHTML and CSS.